İncelenmesi Gerekenlerle İkinci El Araç

29.11.2019
İncelenmesi Gerekenlerle İkinci El Araç

İncelenmesi gerekenlerle ikinci el araç alımı satımı sırasında nelere bakmaktayız? Neler biliyoruz? Bu konu hakkında ne kadar tecrübeliyiz? Gibi pek çok soru karşımıza çıkar ve bunları bu şekilde sıralamaya başlarız. Sıfıra gücün yetmediği şu zamanlarda ikinci el araç alımı daha çok talep görmektedir. Ancak ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken pek çok konu bulunmaktadır. Gerçi gelişen teknoloji ile birlikte muayeneye giren bir araçta neler var yok her şey görülebilmektedir. Ancak görünmeyen ya da görülemeyen neler olabilir? Aslında pek çok şey olabilmektedir. İşte bunun içinde incelenmesi gerekenlerle ikinci el araç için detaylar şöyledir:

  • İncelenmesi gerekenlerle ikinci el araç için ilk aklımıza gelen şey aracın dış görünüşüne bakmaktır. Aslında günümüzde çıplak gözle anlayamayacağımız bazı sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Bunun için önce tabi ki çıplak gözle baktığımızda dışında ne var ney çizik, ezik, göçme var mı bunlara dikkat edilmelidir. Ancak bunun yanında bir de profesyonel bir destek ile üzerinde olan her şeyin görülebileceği teknolojiyi kullanmak işimizi daha çok garanti altına alacaktır.
  • Diğer ikinci bir husus da direksiyonda destek sistemi var mı yok mu ona bakılmalı. Yoksa zaten bakılacak bir şey yoktur. Ancak varsa araca binin. Başınızı camdan çıkarın ve direksiyonu çevirmeye başlayın. Araçta yer alan tekerleklerin dönüp dönmediğine dikkat edin. Eğer hemen çevrilmiyorsa ya da hemen dönmüyorsa sıkıntı büyüktür. Buna çok dikkat edin.
  • İncelenmesi gerekenlerle ikinci el araçta bakılması gereken başka bir şey de hem araç hem can güvenliği için pedallarının ne durumda olduğuna bakılmalıdır. Gaz pedalında çok fazla aşınma varsa ve fren pedalı da aşınmış ise şehir içinde çok fazla kullanılmış demektir.
  • İncelenmesi gerekenlerle ikinci el araç için dikkatli olunması gereken nokta kaputtur. Kaputta bulunan kablolar, yağ ile ilgi kalıntı, ne kadar temiz olduğu oldukça önemlidir.
  • İkinci el araç için motor kayışları da oldukça önemlidir. Motorda yer alan su seviyelerine mutlaka bakılmalıdır.
  • İncelenmesi gerekenlerle ikinci el araç için tabi ki de dört tekerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir.
Tümü