Neden Doğan Spot Tercih Etmelisiniz

05.11.2021
Neden Doğan Spot Tercih Etmelisiniz

Doğan Spot İkinci El firmasının müşterilerinin aklındakilere uygun ürünü, müşterilerinin ihtiyaçlarını giderecek yönde en iyi hizmeti sunan, ikinci el ve spot eşya piyasasında kaliteli ürünler bulunduran öncü bir firmadır. Doğan Spot olarakta bilinen çevreci yaklaşımları ile (sürdürülebilirlik) kendisine misyon ve vizyon olarak edinmiş, ikinci el sektöründe izmirin en uygun fiyatlı ürünlere sahip firmadır.

Neden İkinci El Eşya ve Spot (Kullanılmamış) Eşya Piyasasına Yönelme Olmaktadır?

Yaşadığımız zamanın şartlarında her türlü kullanımda bulunan eşyaların fiyatlarının pahalılığına yetişilememektedir. Bu yüzden sıfır (kullanılmamış) eşya piyasasından uzaklaşarak, ikinci el (kullanılmış) eşya piyasasına doğru yaklaşım görülmektedir. Böylelikle ikinci el ve spot yerine geçen eşya, sıfır üretim eşyalarını geri planda bırakmaktadır. Yeni yuva kurmak isteyen anne baba adaylarının, öğrencilerin, yüksek gelire sahip olmayan hanelerin daha çok tercih ettiği ikinci el (kullanılmış) eşya ve spot eşya; kitaplardan tabaklara, beyaz eşyadan oyuncaklara geniş bir alana hitap etmektedir.

Spot Eşya Satan ve İkinci El Eşya Satan Firmalar Arasındaki Ayrım Nedir?

Halkın hemen hemen her bölümü içerisinde, spotçu olarak anılan aslında sıfır eşya satan pazarlama uzmanlarıdır. Genellikle sıfır eşya satan firmalar değilde  spotçuların tercih edilmesinin nedeni, bir eşyayı veya bir ürünü şubelerinden daha az ücretle satın alabilecek olmanız anlamına taşımasıdır.  İkinci el eşya satıcıları ile spot eşya satan firmalar genellikle karıştırılmaktadır. Bu karışıklığı önleyebilmek adına bir örnekte verilebilir. Mesela elinizde bir bulaşık makinesi var. Uzun zaman önce kutusundan veya ambalajından çıkardığınız ve defalarca kullandığınız ürün, artık  "İkinci El Eşya" sınıfına aittir. Fakat siz bir bulaşık makinesi aldınız, hiç kullanmadınız ve kutusundan hiç çıkarmadınız. Bu durumdaki eşyalara  "Spot Eşya" adı verilmektedir.

Spotçular peki nasıl daha ucuza sıfır eşya satabiliyor dediğinizi duyar gibiyim. Spotçular, şubelerdeki fazla kalan veya satamadığı ürünleri, şube perakende olacak şekilde  almaktadır. Böylelikle hem bayi yaptığı satışla karlı çıkmakta hem spotçular ucuza bulduğu malla karlı çıkacak hemde siz ucuza ürün almış olacaksınız.

Tümü