Spot Eşya İle İkinci El Eşya Arasındaki Farklar

20.05.2022
Spot Eşya İle İkinci El Eşya Arasındaki Farklar

Bazı insanlar spot eşya diye kullandığımız spot kelimesinin anlamını tam olarak bilmemektedir. Spot, ikinci el anlamına gelmektedir ve çoğu tüketici bir eşya alırken genellikle bütçelerini düşündüklerinden dolayı spot eşya tercih ederler. Spot eşya ile diğer eşyalar arasında bazı küçük ya da büyük farklar bulunmaktadır. İsterseniz gelin bu farklara birlikte bir göz atalım:

  • İkinci eller yıpranmış, örselenmiş oldukları için fazla tercih edilmezler. Ama spot eşyaların hiç kullanılmamış olup garantisi olduğundan dolayı ve başka insanlar tarafından kutuları hiç açılmadığından dolayı insanlar tarafından çokça tercih edildiği gözlemlenmiştir.
  • Bir ürün, örneğin televizyon gibi kutusu hiç açılmamış bir ürün ise buna spot denir, ama bir ürünün kutusu açılıp belirli bir süre kullanıldıktan sonra satışa sunuluyor ise bu ikinci el eşyaya girmiş olur.
  • Bazı insanlar bu iki kavramı karıştırmaktadırlar. İkisi arasındaki fark iyi anlaşılıp öyle alışveriş yapmaları önemli rica olunmaktadır çünkü ikinci el eşyaları spot sanıp spotları ise ikinci el sanmaktadırlar ve alışverişlerinde böyle sürdürdüklerinden dolayı yanlış anlaşılmaya düşebilirler. Spot ürün ikinci el anlamına gelmez, kutusu açılmayan hiç kullanılmayan sıfır ürün anlamına gelmektedir spotlar.
  • Spot ürünler de fatura vardır ama ikinci eller de fatura söz konusu bile değildir.
  • Ürünlerin daha önceden kutudan açılmış olmayıp kurulumu dahi yapılmamıştır ama ikinci ellerde ise kurulum en az bir kez de olsa yapılmıştır.
  • İkisinin de fiyatları hemen hemen aynı olsa bile spot ürünün ikinci el ürüne göre fiyatı biraz daha fazla olduğu gözlemlenmiştir.

Bir ürünün spot mu yoksa ikinci el mi olduğunu iyi bir şekilde araştırmak ve öğrenmek gerekmektedir çünkü bazı satıcılar art niyet lerinden dolayı ya da fazla para kazanmak istediklerinden dolayı ikinci el ürünlerini size spot ürünmüş gibi paketleme yaparak ve görünümünde oynama yaparak sizi kandırarak satmak isteyen satıcılar vardır. Bu satıcılara sakın ve sakın bu kişilere inanmayın ve tuzaklarında düşmeyin. Almak istediğiniz bir ürünü iyi bir şekilde araştırarak kimsenin oyununa düşmeden satın almaya çalışın...

Tümü